Goji, známe ako Kustovnica čínska, sú malé červené plody, ktoré sú veľké ako sušené hrozienka. Chuťovo pripomínajú niečo medzi brusnicou, jablkom a šípkou. Sú nesladené, sušené na slnku.
Z nutričného hľadiska sú veľmi hodnotným druhom ovocia.
Goji plody - zloženie
Obsahujú vápnik (112 mg / 100 g), draslík (1,13 mg / 100 g), železo (9 mg / 100 g), zinok (2 mg / 100 g), selén (50 mikrogramov / 100 g), riboflavín (1,3 mg / 100 g). ), vitamín C (148 mg / 100 g).
Goji - použitie
Ako jesť plody Goji?
Plody goji sa zvyčajne dodávajú vo forme sušeného ovocia, takže ich môžete jesť rôznymi spôsobmi, napríklad:
- s obilninami
- s kašou
- s jogurtom
- s horúcou vodou (ako čaj - 1 čl goji na 1 šálku vriacej vody)
- jesť samotné sušené plody
- prísada do koláčov, muffin, cookies, sušienok atď.
Pre dospelého človeka sa odporúča užívať asi 70 kusov denne (asi 20-40 gramov).
Pre deti do 10 rokov 1/2 množstva.
0 komentárov